- ΧΡΥΣΟI ΧΟΡΗΓΟI
- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
- ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
- CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
- ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
Αρχικά εργάστηκε σε βιομηχανία τσιμέντου, στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξής και στην συνέχεια στον Ποιοτικό Έλεγχο σε βιομηχανία Τυποποίησης Ελαιόλαδου, Ελιών και Προϊόντων Ελιάς.
Από το 2000 και μετά ασχολήθηκε με την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, ως Επικεφαλής Επιθεωρητής σε ανεξάρτητούς φορείς πιστοποίησης και με βασικό αντικείμενο την επιθεώρηση στον Κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.
Από το 2005 έως σήμερα είναι στέλεχος του Φορέα Πιστοποίησης και Ελέγχου TÜV HELLAS ΑΕ, θυγατρική του γερμανικού φορέα TÜV NORD.
Το 2012 ανέλαβε την θέση της Διευθύντριας του Τομέα Πιστοποιήσεων Συστημάτων Διαχείρισης της TÜV HELLAS και πρόσφατα (αρχές 2017) ανέλαβε την ευθύνη εφαρμογής Στρατηγικού Σχεδιασμού του TÜV NORD στον Κλάδο Τροφίμων ΝΑ Ευρώπης.
Είναι απόφοιτός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Σχολή Θετικών Επιστημών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διαχείριση της Αλυσίδας Τροφίμων (Food Chain Management).
Στη σημερινή εποχή, οι επιχειρήσεις δρουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με συνεχείς αλλαγές. Εκτός από την ποιότητα απαιτείται να αποδεικνύουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησίa, να διασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων τους και να προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα / υπηρεσίες.
Η έννοια της βιωσιμότητας (sustainability) ακούγεται παντού. Τι εννοούμε με αυτόν το όρο; Τι είναι αυτό που ζητούν οι σημερινοί καταναλωτές; Ποιος καθορίζει εάν ένα προϊόν είναι βιώσιμο, ή αντίστοιχα εάν μια επιχείρηση είναι βιώσιμη;
Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο ελπίζουμε ότι μελλοντικά θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης.
Πώς όμως πιστοποιείται η βιωσιμότητα; Απλοποιώντας την έννοια της πιστοποιήσης, ένα προϊόν που παράγεται, ή πωλείται πρέπει να εξασφαλίζει ότι πληροί συγκεκρμένα κριτήρια και προδιαγραφές. Όταν τα κριτήρια αυτά συνοδεύονται με στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το προϊόν είναι κοινωνικά «ευαίσθητο» (social responsible), οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι διαχειρίσιμες και δημιουργούνται οικονομικά οφέλη σε αυτούς που εμπλέκονται για την παραγωγή του ή διακίνησή του, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για βιώσιμο προϊόν.
Τα κριτήρια και οι προδιαγραφές καθορίζονται είτε από την ίδια την επιχείρηση είτε από κλάδους επιχειρήσεων, διεθνείς οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κτλ. Σήμερα πιθανά να υπάρχουν περισσότερα από 500 τέτοιου είδους κριτήρια και προδιαγραφές (πρότυπα). Η ερώτηση λοιπόν που τίθεται είναι: Η ποικιλία αυτή των προτύπων θα καταστήσει την πιστοποίηση για τη βιωσιμότητα βιώσιμη;