Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Σούλλα Λουκά

Καθηγήτρια, Τμήμα Διοίκησης & Πληροφοριακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σούλλα Λουκά
Σούλλα Λουκά

Η Σούλλα Λουκά είναι μία από τους πρώτους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που έχει εμπλακεί στις τεχνολογίες blockchain (2014) όταν ανέλαβε την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Πρωτοβουλία Blockchain έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το πρώτο MSc παγκοσμίωςστο Digital Currency, την τεχνολογία για τη δημοσίευση ακαδημαϊκών πιστοποιητικών στο blockchain (http://block.co/) και διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Decentralized 2017 (www.decentralized.com). Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης και Πληροφοριακών Συστημάτων και μία από τους ιδρυτές του Ινστιτούτου για το Μέλλον στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Απέκτησε το διδακτορικό της στην Πληροφορική το 1994 από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις στο Σικάγο. Έκανε βασικές σπουδές στο Kalamazoo College (στην Πληροφορική και τα Μαθηματικά) με υποτροφία Fulbright και μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο Western Michigan University. Έχει συμμετάσχει και έχει συντονίσει πολυάριθμα έργα χρηματοδοτημένα από το NSF-ΗΠΑ, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει διατελέσει κριτής για διάφορα διεθνή συνέδρια / περιοδικά και έχει προσκληθεί επανειλημμένα ως αξιολογητής για τα προγράμματα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2006 επιλέγηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Επιτροπή του Τομέα ΤΠΕ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST (www.cost.eu) και τον Ιούνιο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Τομέα για τα 36 Κράτη μέλη του COST. Κύρια καθήκοντα ήταν η αξιολόγηση και η παρακολούθηση των δράσεων ΤΠΕ που συγκεντρώνουν περισσότερους από 3000 ερευνητές σε τομείς όπως η κοινωνία της πληροφόρησης (socio-economic aspects of ICT, e-learning, social integration and digital divide), η ασφάλεια των πληροφοριών, τα δίκτυα, οι νανοτεχνολογίες κλπ .

Λόγω των δραστηριοτήτων της στο COST, είχε την ευκαιρία να μεταδώσει τις γνώσεις της και να εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η εξατομικευμένη ιατρική, οι γυναίκες στις ΤΠΕ και η ανοικτή πρόσβαση. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει με την πάροδο των ετών σε μια συνεπή παγκόσμια αντίληψη με έναν ευρύτερο καταμερισμό εργασίας για την εργασία για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου για τους Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο πέραν αυτών.

Σύνοψη Παρουσίασης
Η υπόσχεση της τεχνολογίας blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού

Η τεχνολογία blockchain είναι μία καινοτόμος, αποκεντρωμένη και ασφαλής πλατφόρμα αποθήκευσης και μετάδοσης δεδομένων. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της είναι η εξακρίβωση της εμπιστοσύνης μεταξύ αγνώστων μερών, η κατοχύρωση αμερόληπτων δεδομένων (όταν τα δεδομένα εισαχθούν δεν μπορούν να τροποποιηθούν), η ενίσχυση της διαφάνειας και της ανιχνευσιμότητας (οι συναλλαγές είναι ορατές για τα μέρη στο δίκτυο με χρονική σφραγίδα) και επιπλέον καταργεί τους μεσάζοντες με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος. Η εφαρμογή του blockchain στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού μπορεί να την αλλάξει ριζικά, καταργώντας το γραφειοκρατικό χαρτί που απαιτείται σήμερα και εξαλείφοντας την ανάγκη για επιστολές πιστώσεων, καταργώντας τραπεζικές παρεμβάσεις και λεπτομερείς επιθεωρήσεις. Σε αυτή την ομιλία παρουσιάζονται τα οφέλη από την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού και συζητούνται οι προκλήσεις για υιοθέτηση της.

Ομιλητές

International speaker Hugo Byrnes Ο Hugo Byrnes είναι ο Vice President Product Integrity του ομίλου Ahold Delhaize. Προ της συγχώνευσης των δύο ομίλων το 2016 κατείχε την αντίστοιχη θέση στον όμιλο Ahold.
International speaker Αναστασία Σπαθή Η Αναστασία Σπαθή ηγείται της τεχνικής διεύθυνσης (Auditing Technical Manager) στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Foreign Trade Association, με έδρα τις Βρυξέλλες.
Χαιρετισμός Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χρήστος Αποστολόπουλος Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας και έλαβε Διδακτορικό στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Κατόπιν εργάστηκε ως Ανώτερο Επιστημονικό Στέλεχος για 3 χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας.
Χριστιάνα Γαϊτανίδη Μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο αριθμούς! Έτσι τα μαθηματικά έγιναν η μεγάλη της αγάπη και την οδήγησαν στα «Οικονομικά», όπου έμαθε τα μυστικά των εξισώσεων, των διαγραμμάτων, των λογιστικών φύλλων, των συναρτήσεων, των budget, των report, των cash flows και ενός πλήθους συναρπαστικών θεωρημάτων. Ανήσυχο πνεύμα, θέλει πάντα να μαθαίνει καινούργια πράγματα και δεν ησυχάζει αν δεν τα τελειοποιήσει.
Ελένη Γώγου Είναι χημικός μηχανικός και έλαβε διδακτορικό από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και εργάζεται ως ερευνήτρια.
Τίμος Δασκαλόπουλος Ο Τίμος Δασκαλόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Delphis SA, αποκλειστικού αντιπρόσωπου του Ισπανικού εργοστασίου κατασκευής εξοπλισμού επαγγελματικών ψυγείων EXKAL για την Ελλάδα.
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και Διαχειριστής του Μπορούμε, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό τη μείωση της σπατάλης φαγητού και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς.
Κώστας Θεοχαρίδης Εντάχθηκε στο δυναμικό της Barilla Hellas το 2001 και κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Αγορών Πρώτων Υλών της Barilla Hellas. Ανέπτυξε το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας του σκληρού σίτου στην Ελλάδα και συμμετείχε σε ομάδα εργασίας του ΥΑΤΤ για την Εθνική στρατηγική στα Σιτηρά.
Βασιλική Καζάζη Αρχικά εργάστηκε σε βιομηχανία τσιμέντου, στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξής και στην συνέχεια στον Ποιοτικό Έλεγχο σε βιομηχανία Τυποποίησης Ελαιόλαδου, Ελιών και Προϊόντων Ελιάς. Από το 2000 και μετά ασχολήθηκε με την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, ως Επικεφαλής Επιθεωρητής σε ανεξάρτητούς φορείς πιστοποίησης και με βασικό αντικείμενο την επιθεώρηση στον Κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.
Στρατής Καμάτσος Ο Στρατής Καμάτσος είναι ιδρυτής της εταιρίας Εvo3 olive farms (evo3oliveoil.com), η οποία παράγει και εξάγει εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς από τους οικογενειακούς ελαιώνες της Λέσβου. Συγχρόνως, η εταιρεία προσθέτει κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση στη βιομηχανία τροφίμων.
Χρήστος Καραϊσαρίδης Ο Χρήστος Καραϊσαρίδης είναι Διευθυντής Logistics στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως European Logistics Manager από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Logistics Association (ELA).
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Σούλλα Λουκά Η Σούλλα Λουκά είναι μία από τους πρώτους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που έχει εμπλακεί στις τεχνολογίες blockchain (2014) όταν ανέλαβε την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Δημήτρης Νέντας Εργάζεται στην Τράπεζα Τροφίμων από το 2012, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση τροφικών πλεονασμάτων και την υλοποίηση επισιτιστικών προγραμμάτων.
Δήμητρα Ξενάκη H Δρ. Δήμητρα Ξενάκη, από το 1990 εργάστηκε στην Ελαΐς Unilever Hellas AE, ξεκινώντας από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα Development & QA Μgr και στην συνέχεια καθήκοντα QA & Copackers’ Μgr. Από το 2003 ανέλαβε το Τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2017 ήταν Υπεύθυνη για την Επιστημονική Επικοινωνία όλων των προϊόντων του ομίλου εταιρειών Unilever στην Ελλάδα και Διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της Ελαΐς Unilever Hellas AE.
Πάκης Παπαδημητρίου Εργάζεται στο χώρο της Ποιότητας από το 1995. Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από τον χώρο των κατασκευών και της βιομηχανίας αλουμινίου, όπου εργάστηκε σε θέματα ποιοτικού ελέγχου. Από το 1999 εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με αντικείμενο την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και διαχείρισης εταιρικής υπευθυνότητας.
Αχιλλέας Πληθάρας Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διαχείριση συστημάτων προστασίας περιβάλλοντος. Εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2004, αρχικά ως υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής. Από το 2006 και για διάστημα 7 ετών ασχολήθηκε με θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια τήρησης των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας για περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίων και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Θεόδωρος Χατσιόπουλος Ο Θεόδωρος Χατσιόπουλος είναι Διευθυντής της BM TRADA σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. H BM TRADA αποτελεί, τόσο στη Ελλάδα όσο και παγκόσμια, κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στα πρότυπα sustainability (RSPO, FSC, PEFC, UTZ, sustainable Soya κλπ) καθώς και στα πρότυπα διαχειριστικών συστημάτων (πρότυπα ISO) με παρουσία σε 70 συνολικά χώρες.
  • ΧΡΥΣΟI ΧΟΡΗΓΟI
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ