- ΧΡΥΣΟI ΧΟΡΗΓΟI
- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
- ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
- ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
- CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
- ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
H Δρ. Δήμητρα Ξενάκη, από το 1990 εργάστηκε στην Ελαΐς Unilever Hellas AE, ξεκινώντας από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα Development & QA Μgr και στην συνέχεια καθήκοντα QA & Copackers’ Μgr. Από το 2003 ανέλαβε το Τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2017 ήταν Υπεύθυνη για την Επιστημονική Επικοινωνία όλων των προϊόντων του ομίλου εταιρειών Unilever στην Ελλάδα και Διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της Ελαΐς Unilever Hellas AE.
Έχει πτυχίο Χημείας από το Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Master of Science στη Μοριακή και Δομική Χημεία Τροφίμων και PhD στον ίδιο τομέα, από το Πανεπιστήμιο Nancy I – Γαλλία, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αλλά και στη συνέχεια, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, σε θέματα Χημείας και Ανάλυσης τροφίμων, Τοξικολογίας, Διατροφής. Το 1986 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αυτόνομη εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα Χημείας τροφίμων, Βιοχημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων στην ΧΑΣΟΟ , στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Αθήνας και συνδιδάσκει Επικοινωνία Διατροφικών Θεμάτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και διατροφή του ανθρώπου», του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ομιλία της στο συνέδριο έχει τίτλο «Αειφορία κατά την παραγωγή τροφίμων. Μείωση σπατάλης και απόρριψης τροφίμων κατά την παραγωγική αλυσίδα και αξιοποίηση παραπροϊόντων».