International speakerHugo ByrnesΟ Hugo Byrnes είναι ο Vice President Product Integrity του ομίλου Ahold Delhaize. Προ της συγχώνευσης των δύο ομίλων το 2016 κατείχε την αντίστοιχη θέση στον όμιλο Ahold.
International speakerΑναστασία ΣπαθήΗ Αναστασία Σπαθή ηγείται της τεχνικής διεύθυνσης (Auditing Technical Manager) στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Foreign Trade Association, με έδρα τις Βρυξέλλες.
ΧαιρετισμόςΒάσω ΠαπαδημητρίουΗ Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χρήστος ΑποστολόπουλοςΑποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας και έλαβε Διδακτορικό στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Κατόπιν εργάστηκε ως Ανώτερο Επιστημονικό Στέλεχος για 3 χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας.
Χριστιάνα ΓαϊτανίδηΜεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο αριθμούς! Έτσι τα μαθηματικά έγιναν η μεγάλη της αγάπη και την οδήγησαν στα «Οικονομικά», όπου έμαθε τα μυστικά των εξισώσεων, των διαγραμμάτων, των λογιστικών φύλλων, των συναρτήσεων, των budget, των report, των cash flows και ενός πλήθους συναρπαστικών θεωρημάτων. Ανήσυχο πνεύμα, θέλει πάντα να μαθαίνει καινούργια πράγματα και δεν ησυχάζει αν δεν τα τελειοποιήσει.
Ελένη ΓώγουΕίναι χημικός μηχανικός και έλαβε διδακτορικό από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και εργάζεται ως ερευνήτρια.
Τίμος ΔασκαλόπουλοςΟ Τίμος Δασκαλόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Delphis SA, αποκλειστικού αντιπρόσωπου του Ισπανικού εργοστασίου κατασκευής εξοπλισμού επαγγελματικών ψυγείων EXKAL για την Ελλάδα.
Αλέξανδρος ΘεοδωρίδηςΟ Αλέξανδρος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και Διαχειριστής του Μπορούμε, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει σκοπό τη μείωση της σπατάλης φαγητού και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς.
Κώστας ΘεοχαρίδηςΕντάχθηκε στο δυναμικό της Barilla Hellas το 2001 και κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Αγορών Πρώτων Υλών της Barilla Hellas. Ανέπτυξε το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας του σκληρού σίτου στην Ελλάδα και συμμετείχε σε ομάδα εργασίας του ΥΑΤΤ για την Εθνική στρατηγική στα Σιτηρά.
Βασιλική ΚαζάζηΑρχικά εργάστηκε σε βιομηχανία τσιμέντου, στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξής και στην συνέχεια στον Ποιοτικό Έλεγχο σε βιομηχανία Τυποποίησης Ελαιόλαδου, Ελιών και Προϊόντων Ελιάς. Από το 2000 και μετά ασχολήθηκε με την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, ως Επικεφαλής Επιθεωρητής σε ανεξάρτητούς φορείς πιστοποίησης και με βασικό αντικείμενο την επιθεώρηση στον Κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.
Στρατής ΚαμάτσοςΟ Στρατής Καμάτσος είναι ιδρυτής της εταιρίας Εvo3 olive farms (evo3oliveoil.com), η οποία παράγει και εξάγει εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς από τους οικογενειακούς ελαιώνες της Λέσβου. Συγχρόνως, η εταιρεία προσθέτει κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση στη βιομηχανία τροφίμων.
Χρήστος ΚαραϊσαρίδηςΟ Χρήστος Καραϊσαρίδης είναι Διευθυντής Logistics στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως European Logistics Manager από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Logistics Association (ELA).
Λευτέρης ΚιοσέςΟ Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Σούλλα ΛουκάΗ Σούλλα Λουκά είναι μία από τους πρώτους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως που έχει εμπλακεί στις τεχνολογίες blockchain (2014) όταν ανέλαβε την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Blockchain στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Δημήτρης ΝένταςΕργάζεται στην Τράπεζα Τροφίμων από το 2012, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση τροφικών πλεονασμάτων και την υλοποίηση επισιτιστικών προγραμμάτων.
Δήμητρα ΞενάκηH Δρ. Δήμητρα Ξενάκη, από το 1990 εργάστηκε στην Ελαΐς Unilever Hellas AE, ξεκινώντας από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Το 1993 ανέλαβε καθήκοντα Development & QA Μgr και στην συνέχεια καθήκοντα QA & Copackers’ Μgr. Από το 2003 ανέλαβε το Τμήμα Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2017 ήταν Υπεύθυνη για την Επιστημονική Επικοινωνία όλων των προϊόντων του ομίλου εταιρειών Unilever στην Ελλάδα και Διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της Ελαΐς Unilever Hellas AE.
Πάκης ΠαπαδημητρίουΕργάζεται στο χώρο της Ποιότητας από το 1995. Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από τον χώρο των κατασκευών και της βιομηχανίας αλουμινίου, όπου εργάστηκε σε θέματα ποιοτικού ελέγχου. Από το 1999 εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με αντικείμενο την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και διαχείρισης εταιρικής υπευθυνότητας.
Αχιλλέας ΠληθάραςΟ Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διαχείριση συστημάτων προστασίας περιβάλλοντος. Εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2004, αρχικά ως υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής. Από το 2006 και για διάστημα 7 ετών ασχολήθηκε με θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια τήρησης των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας για περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίων και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Θεόδωρος ΧατσιόπουλοςΟ Θεόδωρος Χατσιόπουλος είναι Διευθυντής της BM TRADA σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. H BM TRADA αποτελεί, τόσο στη Ελλάδα όσο και παγκόσμια, κορυφαίο φορέα πιστοποίησης στα πρότυπα sustainability (RSPO, FSC, PEFC, UTZ, sustainable Soya κλπ) καθώς και στα πρότυπα διαχειριστικών συστημάτων (πρότυπα ISO) με παρουσία σε 70 συνολικά χώρες.